Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Regióny

Na obnovené priestory sa môžu tešiť žiaci ZUŠ v Spišskej Belej

Ilustračná snímka. Foto: TASR Roman Hanc

Počas letných prázdnin sa podarilo upraviť priestory, aby z hygienického a technického hľadiska spĺňali kritériá školského vzdelávacieho programu.

Spišská Belá 31. decembra (TASR) - Rok 2021 priniesol Základnej umeleckej škole (ZUŠ) Ladislava Mednyánszkeho v Spišskej Belej v okrese Kežmarok niekoľko zmien a renovácií. „Uvoľnením priestorov elokovaného pracoviska Materskej školy na Zimnej ulici sme získali priestor pre výtvarný odbor a triedu hudobného odboru v predmete hra na klavíri,“ priblížila riaditeľka školy Zuzana Kosturko.

Dodala, že budova potrebovala rozsiahlejšiu údržbu a úpravu od suterénu, cez prízemie až po prvé poschodie. Počas letných prázdnin sa podarilo upraviť priestory, aby z hygienického a technického hľadiska spĺňali kritériá školského vzdelávacieho programu. „Na realizáciu úprav nám vedenie mesta odsúhlasilo finančné prostriedky vo výške takmer 18.000 eur. Od septembra nám tak vzniklo elokované pracovisko na jednej ulici, neďaleko hlavného sídla ZUŠ,“ uviedla riaditeľka. Počas renovácie ale zistili havarijný stav podláh v triedach tohto pracoviska. Radnica promptne zareagovala a z rezervného fondu poskytli na výmenu podláh ďalších viac ako 10.000 eur.

„Okrem týchto úprav sa v hlavnej budove ZUŠ na Zimnej ulici podarilo zrealizovať nevyhnutnú výmenu zdroja tepla v kotolni. Tá spočívala vo výmene všetkých zariadení a k tomu potrebných opráv priestorov kotolne,“ doplnila Kosturko s tým, že náklady sa v tomto prípade vyšplhali na takmer 32.000 eur. „Tešíme sa, že prostredie, v ktorom vychovávame z detí mladých umelcov, postupne dostáva moderný nádych. Môžeme tak naďalej kvalitne vykonávať svoju prácu a sprevádzať deti umeleckým svetom,“ uzatvára riaditeľka.