Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Spišská katolícka charita upozorňuje na nedostatok ochranných pomôcok

Ilustračné foto. Foto: TASR - Radovan Stoklasa

V súvislosti s výskytom nového koronavírusu prijala v uplynulých dňoch viaceré opatrenia.

Spišská Nová Ves 14. marca (TASR) – Spišská katolícka charita (SpKCH) upozorňuje na nedostatok ochranných pomôcok pre svojich zamestnancov. V súvislosti s výskytom nového koronavírusu prijala v uplynulých dňoch viaceré opatrenia.

"Ako najväčší neverejný poskytovateľ sociálnych služieb na Slovensku citlivo vnímame dianie v našej krajine, ktoré spôsobilo šírenie nového koronavírusu. Plne súhlasíme s opatreniami, ktoré vyhlásil premiér a ktoré platia na území Slovenskej republiky od piatka (13. 3.)," uviedla pre TASR Alžbeta Šutková z oddelenia PR a marketingu SpKCH.

"Veľmi nás trápi aj situácia, že ani naši zamestnanci, ktorí nasadzujú svoj život pomoci iným, nemajú dostatočný počet rúšok a respirátorov. Naši núdzni sú riziková skupina ľudí, ktorým by tento vírus mohol vážne ublížiť, ako napríklad dlhodobo chorí, seniori, pacienti v terminálnom štádiu ochorenia a podobne. Apelujeme na vládu SR, aby nám v tejto situácii pomohla zabezpečiť dostatočný počet ochranných pomôcok," zdôraznila Šutková.

Od 6. marca je podľa jej slov zakázaný vstup do všetkých zariadení v správe SpKCH. Na základe rozhodnutia Úradu verejného zdravotníctva Slovenskej republiky, hlavného hygienika SR a krízového štábu Košického samosprávneho kraja neposkytujú terénne formy sociálnych služieb. V ambulantných formách prijali a dodržiavajú odporúčané preventívne opatrenia a obmedzili činnosť poskytovaných sociálnych služieb iba na telefonickú a e-mailovú komunikáciu.