Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Regióny

V Spišskej Novej Vsi začali s výstavbou parkoviska na Javorovej ulici

Ilustračné foto Foto: TASR/Tomáš Halász

Radnica verí, že touto stavbou sa vyrieši dlhoročný problém parkovania osobných motorových vozidiel a kolízne situácie v predmetnej lokalite. Vznikne tam celkovo 77 parkovacích miest.

Spišská Nová Ves 14. júna (TASR) - V Spišskej Novej Vsi sa v týchto dňoch začalo s výstavbou parkoviska na Javorovej ulici. Mesto na svojej stránke informuje, že stavenisko bolo odovzdané zhotoviteľovi v pondelok (13. 6.) s lehotou výstavby približne päť mesiacov.

"Počas trvania stavebných prác bude doprava na Javorovej ulici obmedzená prenosným dopravným značením a riadená zhotoviteľom stavby, v zmysle projektovej dokumentácie a právoplatného stavebného povolenia. Vzhľadom na to žiadame obyvateľov lokality o trpezlivosť a ohľaduplnosť," uvádza mesto. Radnica verí, že touto stavbou sa vyrieši dlhoročný problém parkovania osobných motorových vozidiel a kolízne situácie v predmetnej lokalite. Vznikne tam celkovo 77 parkovacích miest.

Zo zmluvy, ktorú mesto podpísalo so zhotoviteľom minulý týždeň vyplýva, že náklady na nové parkovisko dosiahnu 408.000 eur s DPH. Práce okrem samotnej výstavby parkoviska zahŕňajú aj osvetlenie, odvedenie dažďovej vody z parkovacej plochy a vegetačné úpravy.