Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

Živé sochy stvárnia v Spišskej Novej Vsi rôzne známe osobnosti

Na archívnej snímke žena ako živá socha znázorňujúca Matku Terezu pózuje v centre mesta Spišská Nová Ves. Foto: TASR Oliver Ondráš

Na živú sochu premenia vždy inú osobnosť. Tento rok to bude herec Matej Landl.

Spišská Nová Ves 30. júla (TASR) - V rámci festivalu Živé sochy, ktorý sa koná v piatok a v sobotu (31. 7.) v Spišskej Novej Vsi, sa v uliciach predstaví množstvo známych osobností. Návštevníci mesta môžu v jeho centre vidieť stvárnené rôzne známe osobnosti, ako je napríklad Coco Chanel, Albert Einstein či Milan Rastislav Rastislav Štefánik. K dispozícii je detská zóna a návštevníci sa môžu tešiť aj na bohatý sprievodný program.

"Vďaka festivalu Živé sochy sa na východe už piaty rok koná podujatie svetových kvalít. Organizačný tím živých sôch zbieral inšpiráciu po celom svete, aby mohol takýto umelecký zážitok dopriať aj domácim na rodnom Spiši. Košický samosprávny kraj (KSK) spolu s Krajskou organizáciou cestovného ruchu Košice Región Turizmus zaradil Živé sochy medzi top podujatia v kraji. Pozývam na Spiš všetkých, ktorí chcú podať ruku napríklad Winstonovi Churchillovi, odfotiť sa s Coco Chanel, podržať štetec Leonardovi da Vincimu či nahliadnuť cez lupu Sherlocka Holmesa," povedal predseda KSK Rastislav Trnka.

Festival sa podľa jeho zakladateľa a umeleckého riaditeľa Radovana Michalova snaží každý rok ponúknuť niečo nové a zaujať nových návštevníkov. Na živú sochu premenia vždy inú osobnosť. Tento rok to bude herec Matej Landl. Návštevníci festivalu ho môžu stretnúť v centre mesta v piatok od 15.30 h. Okrem neho nebudú chýbať známe živé sochy, bubnová show Campana Batucada, ale aj talkshow so svetoznámym mímom Milanom Sládkom. V rámci sprievodného programu vystúpi detské divadlo, kúzelník, kapela Funkiez, Itcho Pčelár Band či speváčka Andrea Zimanyiová.

"Festival Živé sochy patrí medzi vôbec najväčšie ťaháky v celej ponuke podujatí Košického kraja a som si istá, že tento ročník pritiahne na Spiš množstvo návštevníkov, ktorí sa sem radi vrátia aj v budúcnosti," dodala výkonná riaditeľka organizácie Košice Región Turizmus Lenka Vargová Jurková.

Živé sochy Big Names pochádzajú zo Spišskej Novej Vsi, ale svoju premiéru zažili v Turecku. Následne sa ocitli v Hong Kongu, Singapure, Dubaji, ale aj v Kodani či Paríži. Program podujatia, ktoré sa začne v piatok o 15.00 h na Radničnom námestí v Spišskej Novej Vsi, je zverejnený na webstránke www.zivesochyfestival.sk.