Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 3. máj 2024Meniny má Galina
< sekcia Regióny

Spišské divadlo dernieruje komédiu Lá-á-á-ska

Na snímke secesná budova Reduty postavená v rokoch 1899 - 1902, sídlo Spišského divadla na Radničnom námestí v Spišskej Novej Vsi, 12. októbra 2018. Foto: TASR Oliver Ondráš

V komédii sa divákom predstavili domáci herci Denisa Macalová Ďuratná a Mikuláš Macala. Úlohu manipulátora Milta stvárnil Marek Majeský.

Spišská Nová Ves 21. apríla (TASR) - Spišské divadlo pripravilo derniéru komédie Lá-á-á-ska. Ako TASR informovala hovorkyňa Spišského divadla Veronika Fitzeková, komédia bola najnavštevovanejším predstavením pre dospelých divákov v roku 2023. Inscenáciu videlo už viac ako 5000 divákov.

Predstavenie Lá-á-á-ska malo premiéru v januári 2023, návštevníkom ponúklo 24 repríz. Derniéra je naplánovaná na 22. apríla. O deň neskôr je pripravené bonusové predstavenie pre seniorov, ktorí si podľa Fitzekovej túto komédiu mimoriadne obľúbili.

"Slávna iskrivá komédia, ktorá je najúspešnejšou hrou amerického dramatika Murraya Schisgala, mala svetovú premiéru v Londýne v roku 1963 a nikdy natrvalo nezmizla zo svetového divadelného repertoáru," uviedla hovorkyňa.

V komédii sa divákom predstavili domáci herci Denisa Macalová Ďuratná a Mikuláš Macala. Úlohu manipulátora Milta stvárnil Marek Majeský. Inscenáciu, ktorú preložil Miloš Ruppeldt, pre Spišské divadlo naštudoval režisér Michal Spišák a hudbu zložil Slavo Solovic. Dramaturgom predstavenia bol Michal Babiak, scénu a kostýmy navrhli bratia Jaroslav a Miroslav Daubravovci.

V aktuálnej 33. divadelnej sezóne uviedlo Spišské divadlo zatiaľ tri premiéry: inscenáciu Šeptuchy, kabaret Edith s piesňami legendárnej francúzskej šansoniérky a komédiu Okuliare Eltona Johna. Do konca sezóny pripravuje divadlo ešte premiéru poetickej komédie Sprievodca sexuálnou výchovou pre nové tisícročie v réžii Spišáka.