Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

Spoje Poprad - Štrbské Pleso budú premávať aj mimo letnej sezóny

Na archívnej snímke Štrbské pleso vo Vysokých Tatrách. Foto: TASR - Radovan Stoklasa

Cestovný poriadok turistickej linky od soboty je podľa Hozzvej lepšie prispôsobený potrebám obyvateľov obcí a časom odchodov zubačky, v súčasnosti náhradnej dopravy.

Poprad 14. októbra (TASR) - Slovenská autobusová doprava (SAD) Poprad, a. s., bude od soboty (16. 10.) pokračovať v prevádzke turistických autobusových spojov na linke Poprad - Štrba - Štrbské Pleso aj mimo letnej sezóny. TASR o tom informovala hovorkyňa SAD Poprad Miriam Hozzová.

"Spojenie bude zabezpečené v dvojhodinovom intervale, pričom v prevádzke sú naďalej aj spoje z Popradu na Štrbské Pleso cez Mengusovce a Vyšné Hágy. Ďalej spoje pre obyvateľov Lučivnej a Štrby na skrátenej vetve Poprad - Štrba. Niektoré spoje pokračujú ďalej do Tatranskej Štrby. Rovnako dva páry spojov na linke Poprad - Štrba - Tatranská Štrba - Važec - Liptovský Mikuláš," uviedla Hozzová.

Cestovný poriadok turistickej linky od soboty je podľa jej slov lepšie prispôsobený potrebám obyvateľov obcí a časom odchodov zubačky, v súčasnosti náhradnej dopravy.

"Autobusy odchádzajú z nástupišťa č. 10. V tejto súvislosti dochádza k menším koordinačným zmenám na cestovných poriadkoch liniek z Popradu do Svitu, Šuňavy, Liptovskej Tepličky, Štrby, Važca a Liptovského Mikuláša. Aktualizované cestovné poriadky sú k dispozícii na stránke dopravcu www.sadpp.sk a na partnerských stránkach a v aplikáciách," dodala Hozzová.