Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 2. máj 2024Meniny má Žigmund
< sekcia Regióny

Spojená škola v Púchove bude mať nové dielne s moderným vybavením

Ilustračná snímka. Foto: TASR

V rámci novej prístavby sú súčasťou projektu aj gumárenské a plastikárske zariadenia a robotické pracovisko, uviedol predseda Trenčianskeho samosprávneho kraja Jaroslav Baška.

Púchov 10. júla (TASR) - Odbornú prípravu študentov gumárenských odborov Spojenej školy v Púchove skvalitnia od septembra nové školské dielne s moderným vybavením. Informoval o tom predseda Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK) Jaroslav Baška.

Moderné technické vybavenie pomôže podľa neho skvalitniť odbornú prípravu a výcvik nových odborníkov pre potreby regionálnych zamestnávateľov.

"Momentálne je hrubá stavba viac-menej hotová. Prestavanosť stavebnej časti, ktorá je v hodnote viac ako jeden milión eur, je niekde na úrovni 45 percent," skonštatoval Baška.

Ako dodal, stavebné práce prebiehali aj v pôvodnom objekte školy, kde sa realizovala príprava na elektroinštalácie, rekonštruovali sociálne zariadenia i hlavný vstup do budovy vrátane bezbariérovej rampy.

"V rámci novej prístavby sú súčasťou projektu aj gumárenské a plastikárske zariadenia a robotické pracovisko. Termín realizácie stavebných častí projektu bude dodržaný a v auguste sa prístavba stavebne odovzdá," zdôraznil predseda.

Pripomenul, že paralelne so stavebnými prácami sa obstarávajú aj špeciálne gumárenské stroje a robotické pracovisko. Zostáva ešte obstarať interiérové vybavenie vrátane informačných technológií.