Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 17. apríl 2024Meniny má Rudolf
< sekcia Regióny

Spoločnosť Kia venovala na filantropiu takmer 860.000 eur

Automobilka Kia v Tepličke nad Váhom Foto: TASR/Pavol Ďurčo

Počas tohto roka sa viac ako 600 zamestnancov spoločnosti zapojilo do dobrovoľníckych aktivít.

Teplička nad Váhom 28. decembra (TASR) – Spoločnosť Kia Motors Slovakia rozdelila v roku 2013 na podporu filantropických aktivít a rozvoj Žilinského kraja takmer 860.000 eur. TASR o tom informoval špecialista oddelenia komunikácie a vzťahov s verejnosťou Kia Motors Slovakia Jozef Blahušiak.

Kia Motors Slovakia podporila podľa neho projekty zamerané na hendikepovaných športovcov, vzdelávanie a kultúru, zvyšovanie bezpečnosti na cestách a životné prostredie.

„Medzi najväčšie projekty v tomto roku patrilo budovanie a značenie cyklotrás v žilinskom regióne, podpora hendikepovaných atlétov a lyžiarov. Začiatkom roka bola Kia hlavným partnerom mimoriadne úspešných športovcov s mentálnym postihnutím, ktorí si zo Svetovej zimnej špeciálnej olympiády v Kórejskej republike priviezli 17 medailí,“ povedal Blahušiak.

Doplnil, že počas tohto roka sa viac ako 600 zamestnancov spoločnosti zapojilo do dobrovoľníckych aktivít. „Dobrovoľníci pomáhali v domovoch sociálnych služieb, regionálnom centre autistov, na Lietavskom hrade, v rekonštruovanej žilinskej synagóge, útulku pre zvieratá alebo školách, kde si vyskúšali prácu maliarov, opatrovateľov či archeológov. V roku 2013 sme prišli s novým systémom dobrovoľníckych aktivít a vytvorili sme silné partnerstvá s 22 organizáciami, s ktorými na mesačnej báze spolupracujeme. V týchto organizáciách naši dobrovoľníci počas tohto roku odpracovali viac ako 3009 dobrovoľníckych hodín. Nie je to iba číslo. Je to naozaj vykonaná práca, na ktorú sú zamestnanci hrdí a organizácie sú za ňu vďačné,“ uviedol Blahušiak.

Spoločnosť Kia zorganizovala v roku 2013 aj štvrtý ročník Zamestnaneckého grantového programu. „V rámci neho sa na projekty odporučené zamestnancami závodu prerozdelilo v Žiline a okolí 70.000 eur. Vďaka projektu Zelené mesto žilinskej verejnosti sprístupnili zrevitalizovanú zelenú plochu, čím sa rozšírila časť lesoparku pri sídlisku Vlčince. Automobilka sa zároveň stala partnerom projektu, ktorého cieľom je rozšírenie zelenej plochy v Sade na studničkách. K projektom z oblasti podpory ochrany životného prostredia patrí aj partnerstvo s medzinárodným festivalom o trvalo udržateľnom rozvoji – Ekotopfilm,“ uzatvoril špecialista oddelenia komunikácie a vzťahov s verejnosťou Kia Motors Slovakia.