Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 17. apríl 2024Meniny má Rudolf
< sekcia Regióny

Spolupráca s Nowym Targom priniesla Liptovskému Mikulášu 800.000 eur

Na snímke uprostred primátor mesta Liptovský Mikuláš Ján Blcháč počas prestrihnutia pásky na novom úseku cyklotrasy. V Liptovskom Mikuláši, 11. apríla 2022. Foto: TASR - Miroslava Mlynárová

Cez projekty financované v rámci partnerstva v Nowom Targu zrekonštruovali aj budovu mestského centra kultúry a priliehajúce námestie, kde postavili novú fontánu.

Liptovský Mikuláš 12. septembra (TASR) - Spolupráca s poľským mestom Nowy Targ priniesla Liptovskému Mikulášu viac ako 800.000 eur z eurofondov. TASR o tom informovala liptovskomikulášska mestská hovorkyňa Viktória Čapčíková.

Zo spoločných projektov v Liptovskom Mikuláši zmodernizovali skejtpark. "Najrozsiahlejšou aktivitou v rámci spolupráce boli dve etapy cyklochodníka z Okoličného do Liptovskej Ondrašovej. Výsledkom kooperácie je aj osadenie lavičiek a cyklostojanov v pešej zóne mesta," priblížila Čapčíková.

Cez projekty financované v rámci partnerstva v Nowom Targu zrekonštruovali budovu mestského centra kultúry a priliehajúce námestie, kde postavili novú fontánu. Vybudovali tiež niekoľko úsekov cyklotrasy s informačnými tabuľami v poľskom aj slovenskom jazyku.

Liptovský Mikuláš má v súčasnosti na Slovensku v partnerstve Galantu, Michalovce a Terchovú, v Poľsku Žywiec a Nowy Targ. V Českej republike Opavu, vo Fínsku Kemi, v Maďarsku Kiskőrös, v Grécku Kalamariu, v Srbsku Bačka Palanku a vo Francúzsku Annecy.