Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Laureáti ankety Športová osobnosť Košíc sú známi, otázny je iba víťaz

Košice, ilustračná snímka. Foto: TASR/S. Písecký

Slávnostný galavečer je na programe v piatok 8. marca v Košiciach.

Košice 1. marca (TASR) - Organizátori 10. ročníka ankety Športová osobnosť Košíc postupne zverejňovali mená laureátov a otázne tak zostáva už iba meno absolútneho víťaza. Ten vzíde z desiatky laureátov v kategórii Top 10. Slávnostný galavečer je na programe v piatok 8. marca v Košiciach.

Anketa ŠOK už celé desaťročie mapuje výsledky a úspechy košického športu. Rovnako ako v predošlých ročníkoch, ani tentoraz nebudú medzi ocenenými chýbať úspešné osobnosti súčasnosti, ale ani slávne mená športovej histórie. Laureátov v jednotlivých kategóriách opäť volili členovia Košickej športovej akadémie, ktorými sú športoví novinári a zástupcovia organizátora ankety. Pre laureátov je pripravených celkovo 20 kovových plastík z dielne akademického sochára Jána Leška. Mená ich nových majiteľov sú síce známe, jediným otáznikom preto zostáva meno celkového víťaza, ktorý vzíde z desiatky laureátov v kategórii Top 10. Až slávnostný galavečer tak odhalí meno nového víťaza, ktorý na pomyselnom tróne vystrieda víťazku z predošlého ročníka Zuzanu Juskovú.

Jubilejný 10. ročník prinesie aj odpoveď na otázku, koho považuje odborná verejnosť za Legendu storočia a Športovca desaťročia Košíc. Odpovedalo na ňu niekoľko desiatok expertov, trénerov a športových novinárov. Priestor vyjadriť sa k tejto téme dostane aj široká verejnosť. Od piatku 22. februára je v košickom nákupnom centre Aupark vystavená putovná trofej ŠOK a aj urna, do ktorej môžu fanúšikovia vhodiť hlasovacie lístky s tipom na svojho favorita.

Laureáti ŠOK 2018:

Top 10 (v abecednom poradí):

Alexandra Bezeková (atletika), Michal Dudovič (florbal), Alexandra Filipová (kickbox), Romana Gajdošová (triatlon), Tomáš Hoferica (vodné pólo), Viktória Kužmová (tenis), Ladislav Nagy (hokej), Tibor Sahajda (atletika), Ladislav Stupák (nohejbal), Richard Tury (skateboarding)

Legenda: Adolf Scherer (futbal), Ján Šterbák (in memoriam, hokej), Hana Tőcziková (krasokorčuľovanie)

Nádej: Gabriela Briškárová (taekwondo), Romana Čisovská (tenis), Adam Klajber (stolný tenis)

Masters: Peter Polák (atletika)

Športový kolektív: Klub vodného lyžovania Trixen (vodné lyžovanie)

Hendikepovaný športovec: Eva Jurková (stolný tenis)

Doterajší víťazi ankety ŠOK:

2009 - Dana Velďáková (atletika)
2010 - Peter Bartoš (hokej)
2011 - Lucia Kupčíková (basketbal)
2012 - Igor Kočiš (kulturistika)
2013 - Richard Štochl (hádzaná)
2014 - Alexander Vaško ml. (vodné lyžovanie)
2015 - Anna Karolína Schmiedlová (tenis)
2016 - Zuzana Žirková (basketbal)
2017 - Zuzana Jusková (plávanie)