Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

Športová hala v Rajci viac nebude chátrať, čaká ju prestavba

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Eduard Fašung

Mesto bude jej dokončenie stáť viac ako pol milióna eur a financované bude prostredníctvom úveru.

Rajec 12. septembra (TASR) – Desaťročia rozostavaná športová hala v Rajci viac nebude chátrať, mesto tento týždeň odovzdalo stavenisko zhotoviteľovi. Oficiálne sa tak začala prestavba na halu s viacúčelovým využitím. TASR o tom informovala Blanka Porubčanská zo sekretariátu Mestského úradu v Rajci.

Halu postavili začiatkom 90. rokov, nikdy ju však nedokončili. „Považujem tento okamih za zásadný pre Rajec. Ak všetko dobre dopadne, do konca roka objekt prvýkrát sprístupníme verejnosti. A to, podotýkam, po 30 rokoch,“ povedal primátor mesta Rajec Milan Lipka. Zhotoviteľ stavebných prác má podľa zmluvy o diele lehotu na prestavbu haly tri mesiace. Mesto bude jej dokončenie stáť viac ako pol milióna eur a financované bude prostredníctvom úveru.

Ako priblížila Porubčanská, športová hala nemohla byť využitá na účel, na ktorý bola pôvodne určená, pretože je umiestnená na nevyhovujúcom mieste pri ceste prvej triedy. Nespĺňa ani kritériá na halové športy či hromadné podujatia.

Po zrealizovaní ankety medzi obyvateľmi vedenie mesta pristúpilo k rozhodnutiu prestavať halu na viacúčelový objekt, ktorý zastreší tržnicu s predajnými kójami a mobilnými stánkami. „Na mieste súčasnej tržnice tak vznikne parkovisko slúžiace práve rekonštruovanej hale. Časť pôvodnej hracej plochy bude slúžiť ako priestor na športové aktivity, ku ktorému prislúcha zázemie šatní, spŕch a hygienických zariadení,“ uviedla Porubčanská.

Miestnosti nevyužité v rámci zázemia prebudujú na priestory slúžiace na prenájom rôznych drobných služieb. Vo vstupnej časti budovy bude vytvorený priestor na kaviareň alebo rýchle občerstvenie. Súčasťou priestoru budú aj verejné toalety.