Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Športové kluby v Prievidzi dostanú viac času na zaplatenie nájmu

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Počíta s tým úprava všeobecne záväzného nariadenia o poskytovaní dotácií z rozpočtu mesta Prievidza, ktorou samospráva reaguje na obmedzenia počas pandémie nového koronavírusu.

Prievidza 25. februára (TASR) - Športové kluby už nebudú musieť posielať dotáciu prevádzkovateľovi športovísk v Prievidzi do niekoľkých dní. Počíta s tým úprava všeobecne záväzného nariadenia (VZN) o poskytovaní dotácií z rozpočtu mesta Prievidza, ktorou samospráva reaguje na obmedzenia počas pandémie nového koronavírusu.

"Naše VZN je v súčasnosti tak striktné, že akékoľvek jeho porušenie alebo zmluvy sa považuje za porušenie takého charakteru, že sa subjekt nemôže úspešne uchádzať o dotáciu v roku 2021, respektíve v roku 2022," načrtol vedúci právnej kancelárie mesta Róbert Pietrik.

Samospráva preto podľa neho pristúpila ku "kozmetickej" úprave, respektíve liberalizácii VZN, aby mohli byť žiadatelia úspešní pri žiadaní dotácií. "Žiadatelia mali povinnosť v určitom časovom období, počas troch alebo piatich dní, tieto poskytnuté prostriedky previesť na účet inej spoločnosti - Technických služieb mesta Prievidza (TSMPD). Vzhľadom na opatrenia proti pandémii nového koronavírusu, ktoré prijala vláda SR, nemohli tento limit splniť. Preto sme to upravili," ozrejmil a spresnil, že ide hlavne o športové kluby, ktoré platia za prenájom telocviční a za tri alebo päť dní nemohli previesť prostriedky na účet spoločnosti.

Doplnok k VZN o poskytovaní dotácií schválili mestskí poslanci na svojom rokovaní tento týždeň.