Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

Športový areál Gymnázia M. Rúfusa čaká komplexná rekonštrukcia

Ilustračné foto. Foto: TASR- Erika Ďurčová

BBSK sa v projekte uchádza o finančnú dotáciu v rámci výzvy Fondu na podporu športu.

Žiar nad Hronom 29. marca (TASR) – Športový areál pri Gymnáziu Milana Rúfusa čaká komplexná rekonštrukcia v hodnote takmer 300.000 eur. Pre TASR to potvrdila Lenka Štepáneková, hovorkyňa Banskobystrického samosprávneho kraja, ktorý je zriaďovateľom gymnázia.

Hlavným cieľom projektu je celkovo zveľadiť vzhľad, zlepšiť pohybovú aktivitu žiakov gymnázia, zefektívniť tréningový proces športovcov a doplniť nové športové vyžitie pre širokú verejnosť,“ uviedla Štepáneková. Areál je neudržiavaný, v zlom technickom stave a využíva sa na výučbu telesnej výchovy, dodala.

BBSK počíta s odstránením časti nevyhovujúceho asfaltového ihriska, ktoré sa v areáli v súčasnosti nachádza. „Navrhované ihrisko a atletická dráha budú slúžiť na rôzne bežecké a športové aktivity. Projekt rieši viacúčelovú bežeckú dráhu s povrchom z tartanu a doskočiskom, multifunkčné ihrisko s povrchom z umelej trávy a basketbalové ihrisko,“ vysvetlila Štepáneková.

BBSK sa v projekte uchádza o finančnú dotáciu v rámci výzvy Fondu na podporu športu. Krajskí poslanci na marcovom zastupiteľstve BBSK schválili spolufinancovanie projektu vo výške 148.995 eur. Prenájom pozemkov pre BBSK v pondelok (29. 3.) na zasadnutí mestského zastupiteľstva odobrili aj žiarski poslanci.