Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

Športový výkvet detí z detských domovov sa stretne v Zlatovciach

Deti z detských domovov do 17 rokov budú súťažiť v atletike (beh na 100 m, skok do diaľky, skok do výšky, vrh guľou a štafeta), minifutbale, volejbale a v stolnom tenise.

Trenčín 25. mája (TASR) – Prostredníctvom športových aktivít posilňovať sebavedomie a rozvíjať morálno-vôľové vlastnosti detí z detských domovov je primárnym cieľom projektu Športových majstrovstiev s Nestlé. V poradí 22. celoslovenské športové hry detí z detských domovov bude v sobotu 26. mája hostiť Detský domov (DD) v Trenčíne – Zlatovciach.

Podľa riaditeľa organizačného výboru hier Emila Malárika, deti z detských domovov do 17 rokov budú súťažiť v atletike (beh na 100 m, skok do diaľky, skok do výšky, vrh guľou a štafeta), minifutbale, volejbale a v stolnom tenise.

„V základných kolách sa tohto projektu na Slovensku zúčastnilo viac ako 500 detí z detských domovov. Projekt sa realizoval v troch jednodňových cykloch podľa regiónov, ktoré sa konali v Holíči pre deti zo západného Slovenska, v Istebnom pre deti zo stredného Slovenska a v Košiciach pre deti z východu republiky,“ ozrejmil Malárik.

Najlepší žiaci budú reprezentovať Slovensko 8. až 10. júna na Medzinárodných športových hrách detí z detských domovov v Českej republike ČR, v areáli Detského domova Jablonné v Podještědí. Zúčastnia sa ho najúspešnejší športovci zo Slovenska, Českej republiky, Maďarska, Rumunska a pozorovatelia z Rakúska.

Organizátormi 22. ročníka Športových majstrovstiev Nestlé 2012 je Únia pracovníkov detských domovov, Spoločnosť priateľov detí z detských domovov – Úsmev ako dar a spoločnosť Nestlé Slovensko. Podujatie sa začína v sobotu 26. mája od 10.00 hodine, predpokladané ukončenie je o 17.00 hodine.