Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 10. máj 2024Meniny má Viktória
< sekcia Regióny

SPU v Nitre pomáhajú pri triedení odpadu polpodzemné kontajnery

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Univerzita má v súčasnosti vybudované stojiská s kontajnermi na triedený odpad v okolí Študentského domova Antona Bernoláka a v centrálnom kampuse SPU.

Nitra 11. januára (TASR) - Slovenská poľnohospodárska univerzita v Nitre (SPU) v rámci budovania ekologického odpadového hospodárstva vybudovala dve stojiská s polopodzemnými kontajnermi. "Zvyšujeme tak našu ekologickú úroveň a svojich študentov a zamestnancov motivujeme k triedeniu odpadov," uviedla SPU.

Univerzita má v súčasnosti vybudované stojiská s kontajnermi na triedený odpad v okolí Študentského domova Antona Bernoláka a v centrálnom kampuse SPU. "Vyhotovenie projektovej dokumentácie, dodanie a výstavba stojísk polopodzemných kontajnerov bolo financované z ministerstva školstva. V rámci rozvojového projektu Podpora aktivít konceptu Zelenej univerzity SPU v Nitre sme získali 78.000 eur," uviedla Renáta Chosraviová z SPU.

Ako pripomenula, inštalácia polopodzemných kontajnerov zapadá do dlhodobej filozofie SPU. "Máme prívlastok Zelená univerzita aj preto, že ekológia a trvalá udržateľnosť je pre nás mimoriadne dôležitá. SPU je najudržateľnejšia slovenská univerzita podľa celosvetového rebríčka UI GreenMetric World University Rankings," pripomenula Chosraviová.