Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Regióny

Súd rozhodol o väzbe Slovenky podozrivej z vraždy v Španielsku

Slovenka Mária K., (druhá zľava) prichádza v sprievode polície na súd v Trenčíne, 10. apríla 2014. Foto: TASR/Gabriela Tyuchová

Mária K. je v Španielsku obvinená z vraždy britského podnikateľa, za čo jej hrozí trest odňatia slobody na desať až 25 rokov.

Trenčín 10. apríla (TASR) – Slovenka Mária K., podozrivá z vraždy britského podnikateľa v Španielsku, ide do predbežnej väzby. Rozhodol o tom dnes po dvojhodinovom výsluchu sudca Krajského súdu (KS) v Trenčíne, ktorý tak vyhovel návrhu trenčianskej krajskej prokurátorky. Proti rozhodnutiu KS bola podľa hovorcu KS Romana Tarabusa podaná sťažnosť, o ktorej bude rozhodovať Najvyšší súd.

„Počas výsluchu pred sudcom zadržaná uviedla, že keď odchádzala zo Španielska, nevedela o tom, že poškodený je mŕtvy. Túto skutočnosť sa podľa jej slov dozvedela až mimo územia Španielska. Ďalej uviedla, že Španielsko sa rozhodla opustiť z obavy o svoj život a zdravie,“ informoval Tarabus s tým, že zadržanú eskortovali do ilavskej väznice.

Ako dodal, dnes sa rozhodovalo iba o návrhu prokurátora na vzatie do predbežnej väzby. „Otázka prípustnosti vydania na trestné stíhanie do cudziny dnes nebola predmetom konania. Účelom predbežnej väzby je zabezpečiť prítomnosť zadržanej osoby na území Slovenskej republiky, kým štát, ktorý má záujem o jej vydanie, nepredloží žiadosť o vydanie. Podľa sudcu existuje obava, že pokiaľ by bola ponechaná na slobode, mohlo by dôjsť k zmareniu vydávacieho konania,“ doplnil Tarabus s tým, že Mária K. je v Španielsku obvinená z vraždy, za čo jej hrozí trest odňatia slobody na desať až 25 rokov.

Slovenka Mária K., (uprostred) prichádza v sprievode polície na súd v Trenčíne, 10. apríla 2014.
Foto: TASR/ Gabriela Tyuchová