Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Regióny

Tu sa skrýval leopoldovský väzeň. Na úteku bol viac než štyri mesiace

Väzeň Ľ. Behan sa skrýval v úkryte na povale domu Foto: Teraz.sk/Prezídium Policajného zboru

Skrýval sa v úkryte na povale domu.

Bratislava 8. októbra (TASR) – Polícii a príslušníkom Zboru väzenskej a justičnej stráže (ZVJS) sa podarilo zadržať Ľubomíra Behana, ktorý bol na úteku z leopoldovskej väznice viac ako štyri mesiace.

"Policajti cieľového pátrania Prezídia Policajného zboru v úzkej spolupráci s policajtmi Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Trnave získali operatívnou činnosťou poznatky o možnom úkryte hľadanej osoby. Konkrétne malo ísť o rodinný dom na adrese trvalého bydliska otca hľadaného Ľubomíra B. Na základe tejto informácie príslušníci cieľového pátrania Prezídia Policajného zboru v dňoch 7. - 8. októbra pripravili policajnú akciu na zadržanie hľadaného Ľubomíra B. Do policajnej akcie sa zapojili prezidiálni cieľoví pátrači, príslušníci Národnej kriminálnej agentúry Prezídia Policajného zboru, policajti Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Trnave a psovodi Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave. Dnes o pol štvrtej ráno zúčastnení policajti hľadaného Ľubomíra B. zatkli. Hľadaný Ľubomír B. sa mal v tomto čase cielene skrývať vo vopred pripravenom úkryte na povale domu, pričom na výzvy polície nereagoval," uviedol dnes pre TASR hovorca Prezídia Policajného zboru Martin Wäldl.

Väzeň Ľ. Behan sa skrýval v úkryte na povale domu
Foto: Teraz.sk/Prezídium Policajného zboru


Ako hovorca dodal, Ľubomíra B. po zatknutí eskortovali na Obvodné oddelenie Policajného zboru v Piešťanoch a následne ho umiestnili do Ústavu na výkon trestu odňatia slobody v Leopoldove.

"Dnes o 3.35 h bol aj na základe operatívnych informácií Zboru väzenskej a justičnej stráže zadržaný príslušníkmi Policajného zboru odsúdený Ľubomír B., ktorý sa dňa 2. júna vzdialil z pracoviska mimo ústavu. Následne bol o 5.45 h dodaný do ústavu Leopoldov. Po vykonaní dôkladnej osobnej prehliadky bol odsúdený umiestnený do oddielu s bezpečnostným režimom. Zároveň boli voči jeho osobe zo strany ústavu prijaté primerané bezpečnostné opatrenia," uviedol dnes pre TASR riaditeľ kancelárie generálneho riaditeľa ZVJS Adrián Baláž.

Ako prví o zadržaní Behana informovali dnes portály tvnoviny.sk a čas.sk.

Polícia neúspešne pátrala po utečenom väzňovi z leopoldovskej väznice už koncom septembra. Stopu po ňom našla v obci Ostrov pri Piešťanoch, kde sa mal skrývať v dome svojho otca. Akcia prebiehala vtedy podľa vyjadrenia krajskej policajnej hovorkyne v Trnave Martiny Kredatusovej od nočných hodín, pričom bol do pátrania zapojený aj vrtuľník ministerstva vnútra.

Väzeň Ľ. Behan sa skrýval v úkryte na povale domu
Foto: Teraz.sk/Prezídium Policajného zboru


Ľubomír Behan utiekol z väznice v júni tohto roka počas prác mimo väznice. V minulosti bol viackrát trestaný za krádeže a do väzenia sa dostal už ako mladistvý v roku 2008 za viaceré krádeže. Ako väzeň v Leopoldove bol umiestnený v strednom stupni stráženia a odsedieť si mal osem rokov a osem mesiacov za násilný trestný čin lúpeže. Pre jeho útek prišli o zamestnanie traja väzenskí dozorcovia.