Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Regióny

Muž si chcel nechať nájdené snowboardové topánky, dostal pokutu

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Polícia navyše zistila, že po mužovi vyhlásili "schengenské" pátranie z dôvodu odopretia vstupu alebo pobytu v schengenskom priestore občanom tretích krajín.

Púchov 30. decembra (TASR) - Blokovú pokutu dostal 37-ročný Srb, ktorý si mal ponechať topánky na snowboard. Tie našiel vo vlaku na trase Trenčín - Považská Bystrica v jednom z vozňov. Po mužovi navyše vyhlásili pátranie v rámci schengenského priestoru. Informovala o tom vo štvrtok trenčianska krajská policajná hovorkyňa Katarína Kuzmová.

"Krádež topánok oznámila polícii 18-ročná žena zo stanice v Považskej Bystrici. Topánky si nechala bez dozoru v jednom z vozňov, pričom pri nej sedel neznámy muž, ktorého železničnej polícii podrobne popísala," uviedla Kuzmová.

Muža, ktorý zodpovedal popisu poškodenej, podľa nej kontrolovala hliadka železničnej polície z Trenčína na stanici v Púchove. "Muž nemal pri sebe žiadne doklady. Vzhľadom na to, že ho nebolo možné na mieste stotožniť, v zmysle zákona ho policajti predviedli na oddelenie železničnej polície v Púchove, kde zistili, že ide o 37-ročného muža srbskej národnosti," ozrejmila.

Srb mal pri sebe snowboardové topánky, policajtom uviedol, že si ich malo zabudnúť vo vlaku nejaké dievča. "Tieto topánky mal zobrať v úmysle si ich ponechať. Za toto konanie bola mužovi uložená bloková pokuta," doplnila policajná hovorkyňa.

Polícia navyše zistila, že po mužovi vyhlásili "schengenské" pátranie z dôvodu odopretia vstupu alebo pobytu v schengenskom priestore občanom tretích krajín. "Srba si teda prevzali príslušníci hraničnej a cudzineckej polície v Banskej Bystrici," dodala Kuzmová.