Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Regióny

V okresoch Senica, Myjava a Námestovo sa tvoria snehové záveje

Na archívnej snímke snehové jazyky a záveje na ceste. Foto: TASR - Oliver Ondráš

Cesty I., II. a III. triedy sú zjazdné, povrch vozoviek je v severnej časti Slovenska prevažne pokrytý čerstvým, kašovitým alebo utlačeným snehom, miestami aj hrúbky štyri až päť centimetrov.

Bratislava 21. januára (TASR) - Na cestách v okresoch Senica, Myjava, Námestovo sa pre silný vietor vytvárajú snehové jazyky a záveje. Vodičov na to upozorňuje Slovenská správa ciest (SSC) na webe zjazdnost.sk.

Cestári upozorňujú aj na uzáveru cesty II/533 Gemerská Poloma - Súľová a horského priechodu (HP) Súľová až po Hnilec. Dané úseky sú obojsmerne neprejazdné z dôvodu padajúcich stromov.

Všetky sledované diaľničné úseky a rýchlostné cesty na území SR sú podľa SSC zjazdné, povrch vozoviek je prevažne vlhký až mokrý. Na úseku diaľnice R3 Trstená - Tvrdošín je na povrchu vozovky kašovitý sneh.

Cesty I., II. a III. triedy sú zjazdné, povrch vozoviek je v severnej časti Slovenska prevažne pokrytý čerstvým, kašovitým alebo utlačeným snehom, miestami aj hrúbky štyri až päť centimetrov. "Na úseku cesty II/578 Skalka - Kremnica je utlačený sneh hrúbky päť až desať centimetrov," varujú cestári. Na ostatnom území je povrch vozoviek prevažne vlhký až mokrý.

Horské priechody na území Slovenska sú zjazdné, povrch vozoviek je prevažne pokrytý kašovitým alebo utlačeným snehom. "Miestami zľadovatený sneh hrúbky jeden až dva centimetre je na HP Donovaly a Zbojská," dodala SSC.