Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 6. máj 2024Meniny má Hermína
< sekcia Regióny

Vodiči nákladných áut porušujú zákaz prejazdu cez priechod Vernár

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Adriána Hudecová

Horský priechod Vernár v súčasnosti prechádza rozsiahlou rekonštrukciou.

Vernár 17. augusta (TASR) - Vodiči nákladných áut nad desať metrov v týchto dňoch nesmú prechádzať cez horský priechod na ceste I/66 v blízkosti obce Vernár v okrese Poprad. Slovenská správa ciest (SSC) upozorňuje, že vodiči aj napriek osadenému a riadne schválenému dopravnému značeniu zákaz neustále porušujú.

"Dočasné dopravné značenie jednoznačne zakazuje pohyb nákladných áut nad desať metrov. Zhotoviteľ dá vyrobiť a následne osadí veľkoformátovú zákazovú tabuľu s blikajúcim žltým svetlom za obcou Hranovnica v úseku, kde je možné otočenie nákladných áut nad desať metrov," uviedla Lucia Karelová z komunikačného odboru SSC. Dodáva, že nerešpektovanie tohto zákazu stavbe spôsobuje veľké problémy. Sú podľa nej ohrození pracovníci vo výkopoch.

Horský priechod Vernár v súčasnosti prechádza rozsiahlou rekonštrukciou. S prácami sa začalo v apríli tohto roka a potrvajú 24 mesiacov s výlukou počas zimy. V úvodnej časti sa obnoví viac ako osemkilometrový úsek z hranice okresu cez horský kopec až po koniec obce Vernár smerom na Hranovnicu. Obnova si vyžiada približne 17,5 milióna eur, projekt je financovaný z európskych fondov.