Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Regióny

SSC vynoví takmer päťkilometrový úsek cesty I/61 v Trenčíne

Ilustračné foto. Foto: TASR - Michal Svítok

Práce pozostávajú z odfrézovania asfaltových vrstiev, výškovej úpravy kanalizačných poklopov a mreží, aplikácie asfaltového postreku a kladenia asfaltových vrstiev.

Trenčín 24. júna (TASR) – Slovenská správa ciest (SSC) kompletne vynoví takmer päťkilometrový úsek cesty I/61 v Trenčíne vrátane mosta. Práce potrvajú do 19. augusta. Informoval o tom hovorca SSC Martin Guzi.

"Cesta I/61 v úseku Trenčín, Záblatie – železničné priecestie Billa sa kompletne vynoví. SSC v rámci veľkoplošných opráv ciest I. triedy na dĺžke 4,8 kilometra vyfrézuje poškodenú vozovku a po celej šírke cesty položí nový súvislý asfaltový koberec. V rámci veľkoplošnej opravy sa obnoví aj asfaltový povrch na moste v Trenčíne. Stavebné náklady predstavujú približne 1,65 milióna eur bez DPH," uviedol Guzi.

Ako dodal, doprava bude v úseku vedená v jednom pruhu a riadená regulovčíkmi. Asfaltové vrstvy by sa pre plynulosť cestnej premávky mali klásť počas víkendov. Práce pozostávajú z odfrézovania asfaltových vrstiev, výškovej úpravy kanalizačných poklopov a mreží, aplikácie asfaltového postreku a kladenia asfaltových vrstiev. Opravený úsek následne vyznačia novým vodorovným dopravným značením.