Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Regióny

Mesto Stará Ľubovňa má nové stojiská na kontajnery

Na snímke dezinfekcia kontajnerových stojísk. Foto: TASR - Roman Hanc

Do prvých novovybudovaných stojísk je možné umiestniť šesť kusov maloobjemných kontajnerov na komunálny odpad a nádobu na bioodpad.

Stará Ľubovňa 15. júla (TASR) - Mesto Stará Ľubovňa má nové stojiská na kontajnery, ktoré v týchto dňoch pribudli na sídlisku Západ a sídlisku Východ. Informuje o tom radnica na svojej webovej stránke.

V marci tohto roku vyhlásila samospráva verejné obstarávanie na dva prístrešky a stojiská určené na umiestnenie maloobjemových nádob na komunálny odpad. Prednosta Mestského úradu v Starej Ľubovni Aleš Solár priblížil, že víťazný uchádzač verejného obstarávania, ktorý predložil najnižšiu cenovú ponuku, dodal a osadil prístrešky 7. júla, pričom ich hodnota predstavovala 9480 eur.

Typizované oceľové prístrešky, s rozmermi štyri krát päť metrov a pozinkovanou povrchovou úpravou, disponujú posuvnými dvojkrídlovými dverami a budú uzamykateľné. Samotnému osadeniu prístreškov predchádzali prípravné práce v podobe vybudovania betónových plôch pod stojiská,“ uviedol Solár.

Do prvých novovybudovaných stojísk je možné umiestniť šesť kusov maloobjemných kontajnerov na komunálny odpad a nádobu na bioodpad. Ich počet bude samospráva časom zvyšovať, keďže mesto chce týmto spôsobom riešiť nepriaznivý stav súvisiaci s nečistotou v okolí zberných nádob umiestnených na verejných priestranstvách.