Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Regióny

Budovu v areáli staroľubovnianskej nemocnice prestavajú na ZSS

Ilustračné foto. Foto: TASR - Henrich Mišovič

Doba realizácie zmeny dokončenej stavby na ZSS je 11 mesiacov, priblížila detaily projektová referentka mesta Miriama Varcholová.

Stará Ľubovňa 30. novembra (TASR) - Mesto Stará Ľubovňa začína v týchto dňoch s ďalšou významnou investičnou akciou. Tá je tentokrát zameraná na seniorov s cieľom vybudovať nové zariadenie sociálnych služieb (ZSS). "Dlhoočakávaný projekt sa tak konečne dostáva do realizačnej fázy," uviedol primátor Starej Ľubovne Ľuboš Tomko.

Súčasťou ZSS má byť nízkokapacitné zariadenie pre seniorov s celoročnou pobytovou formou poskytovanej sociálnej služby pre 12 klientov a zriadenie denného centra s dostupným sociálnym poradenstvom a zabezpečovaním záujmovej činnosti. Ráta sa tiež s vybudovaním jedálne pre osobný odber obedov vrátane rozvozu stravy k dverám klientov. Kuchyňa je dimenzovaná na kapacitu maximálne 300 podávaných jedál denne.

ZSS by malo vzniknúť na mieste nebytovej budovy, ktorá sa nevyužíva na daný účel. Je situovaná v areáli Ľubovnianskej nemocnice v blízkosti Základnej školy s materskou školou sv. Cyrila a Metoda na Štúrovej ulici. "Celkové oprávnené výdavky projektu sú na úrovni viac ako 1,56 milióna eur v zmysle aktualizovaného rozpočtu. Doba realizácie zmeny dokončenej stavby na ZSS je 11 mesiacov," priblížila detaily projektová referentka mesta Miriama Varcholová.

Realizátorom stavby je na základe verejného obstarávania miestna spoločnosť SLOVDACH, s. r. o. "Z tohto projektu mám obrovskú radosť a vnímam, že sa tak popri plánoch Ľubovnianskej nemocnice na vybudovanie oddelenia paliatívnej medicíny dostávame k realizácii komplexného centra starostlivosti o našich seniorov v priamom napojení na našu nemocnicu," uzatvára primátor. Tento projekt sa bude realizovať vďaka podpore z Európskeho fondu regionálneho rozvoja v rámci Integrovaného regionálneho operačného programu.