Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Regióny

S dievčatami, ktoré zahynuli v Spišskom Podhradí, sa rozlúčia v stredu

Na snímke príslušníci záchranných zložiek zasahujú po nehode autobusu v Spišskom Podhradí pri Spišskej Kapitule v okrese Levoča v sobotu 6. apríla 2024. Foto: TASR - Adriána Hudecová

Tragická nehoda sa stala v sobotu ráno, keď sa z doposiaľ nezistených príčin pohol autobus, z ktorého vystupovali veriaci, a prišiel do kontaktu s desiatimi z nich.

Ak si želáte, aby počítač prečítal text článku, použite prehrávač nižšie.
00:00 / 00:00
Stará Ľubovňa 8. apríla (TASR) - Posledná rozlúčka s troma mladými dievčatami, ktoré tragicky zahynuli pod kolesami autobusu v sobotu (6. 4.) v Spišskom Podhradí, sa uskutoční v Starej Ľubovni v stredu 10. apríla. Informovalo o tom mesto na sociálnej sieti s tým, že o 10.00 h sa v chráme Matky ustavičnej pomoci pri kláštore redemptoristov bude konať archijerejská svätá liturgia. Všetky tri dievčatá pochádzali zo Starej Ľubovne a do Spišského Podhradia šli na tradičné diecézne stretnutie biskupa s mládežou. Jednou z obetí je aj dcéra primátora mesta Ľuboša Tomka.

"Omšu budú sláviť prešovský arcibiskup a metropolita Jonáš, spišský diecézny biskup František Trstenský a emeritný torontský biskup Marián Andrej Pacák," uviedlo mesto. Po archijerejskej svätej liturgii sa uskutočnia pohrebné obrady na novom cintoríne v Starej Ľubovni. Radnica žiada všetkých, ktorí sa na rozlúčku chystajú, aby nenosili vence a kytice. "Ak je to možné, ako kvetinový dar prineste bielu ružu. Pamätajme v modlitbách nielen na zosnulé dievčatá, ale aj na ich rodičov, súrodencov, príbuzných," dodáva samospráva.

Tragická nehoda sa stala v sobotu ráno, keď sa z doposiaľ nezistených príčin pohol autobus, z ktorého vystupovali veriaci, a prišiel do kontaktu s desiatimi z nich. Dve dievčatá zahynuli na mieste, jedna podľahla zraneniam v spišskonovoveskej nemocnici. Pri nehode sa zranilo ďalších sedem ľudí, najhoršie je na tom 15-ročné dievča, ktoré leží v košickej Univerzitnej nemocnici Louisa Pasteura a je v stabilizovanom stave.