Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Regióny

Stará Ľubovňa začala s rekonštrukciou krytej plavárne

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Ján Krošlák

Objekt krytej plavárne v Starej Ľubovni sa nachádza na Mierovej ulici. Do prevádzky bol uvedený v roku 1988.

Bratislava/Stará Ľubovňa 5. októbra (TASR) – V Starej Ľubovni sa začalo s rekonštrukciou krytej plavárne. Mestská spoločnosť Slobyterm odovzdala zhotoviteľovi stavenisko, pričom obnova plavárne bude trvať 18 mesiacov. Celková cena diela je vyčíslená na viac ako 3.714.965 eur. Informuje o tom na svojom webe mesto Stará Ľubovňa.

Projekt architektonického ateliéru z Popradu rieši rekonštrukciu obvodových plášťov, úplnú výmenu technológie, prestavbu časti priestorov suterénu na wellness, rekonštrukciu bazénových telies a vybudovanie detského exteriérového bazénu. "Návrh v maximálnej miere zachováva pôvodný architektonický koncept a tvaroslovie. Výber finálnych materiálov obvodových plášťov odkazuje na pôvodné riešenie, ale celková skladba obvodových a strešných konštrukcií spĺňa súčasné teplotechnické požiadavky," píše sa na webe mesta.

Objekt krytej plavárne v Starej Ľubovni sa nachádza na Mierovej ulici. Do prevádzky bol uvedený v roku 1988. V súčasnosti sa v jej priestoroch nachádza 25 metrov dlhý plavecký bazén a jeden detský bazén.