Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Regióny

Starú radnicu vo Zvolene čakajú veľké zmeny

Ilustračné foto, Zvolenský zámok Foto: Archív TASR

Rekonštrukcia, na ktorú Zvolen získal nenávratný finančný príspevok vo výške 567.000 eur, obsiahne kompletnú rekonštrukciu strechy, obnovenie fasády s novými omietkami, balkóna či schodiska.

Zvolen 5. augusta (TASR) - Stará radnica na Námestí SNP vo Zvolene sa rekonštruuje. Z toho dôvodu budú odbor kultúry Mestského úradu a Informačné centrum (IC) presťahované do Domu služieb na Kozačekovej ulici. V nových priestoroch ich občania nájdu už v pondelok 10. augusta.

Rekonštrukcia, na ktorú Zvolen získal nenávratný finančný príspevok vo výške 567.000 eur, obsiahne kompletnú rekonštrukciu strechy, obnovenie fasády s novými omietkami, balkóna či schodiska. Kultúrnym a spoločenským podujatiam by malo prospieť nové zasúvacie hľadisko, komfort divákov zlepší nová klimatizácia a vzduchotechnika. Samotný ráz historickej budovy bude ale zachovaný, uviedla pre TASR referentka pre styk s médiami na Mestskom úrade vo Zvolene Eva Ježovičová.

Turista či človek hľadajúci informácie sa však nemusí obávať. "Od Starej radnice bude až k Domu služieb urobené cez námestie značenie, aby ktokoľvek pohodlne našiel informácie, o ktoré má záujem," vysvetlila vedúca odboru rozvoja mesta Juliana Kochlicová Ištóková.

Pre pohodlnejších bude už čoskoro dostupná voľne stiahnuteľná mobilná aplikácia, ktorá Zvolenčanom, ale aj turistom poskytne dostatok informácií. Vďaka novej aplikácii U nás doma nájdu ľudia informácie o dianí v meste a oznamy na jednom mieste – v mobile. Aplikácia bude zároveň GPS navigáciou, ktorá ľudí nasmeruje všade tam, kam potrebujú. Ako jediná aplikácia svojho druhu na Slovensku zároveň umožní hlásiť čierne skládky a iné problematické miesta vo Zvolene. Stiahnuť sa bude dať zadarmo už čoskoro cez stránku Google play.