Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 7. máj 2024Meniny má Monika
< sekcia Regióny

Staré Mesto bude mať nového poslanca, má sa ním stať S. Šovčík

Ilustračné foto. Foto: TASR - Miroslav Košírer

V miestnom zastupiteľstve sa pridá k poslancovi Radoslavovi Števčíkovi, ktorý je zatiaľ jediným poslancom z iného politického subjektu, ako je väčšina poslancov.

Bratislava 25. januára (TASR) – Bratislavské Staré Mesto bude mať staronového miestneho poslanca. Stane sa ním niekdajší komunálny poslanec Sven Šovčík, ktorý by mal sľub zložiť na najbližšom zasadnutí zastupiteľstva. V poslaneckom zbore nahradí Veroniku Gubkovú, ktorá sa mandátu vzdala. Stala sa totiž hovorkyňou staromestského starostu a vedúcou referátu komunikácie.

"Svoju úlohu som počas kampane do volieb začala vnímať výraznejšie v komunikácii, kde máme ako mestská časť mnohé rezervy. Zloženie poslaneckého mandátu bolo teda prirodzeným riešením tejto situácie, nakoľko sú tieto dve funkcie v rámci jednej mestskej časti nezlučiteľné," uviedla pre TASR Gubková s tým, že ako samospráva majú pred sebou množstvo výziev aj v oblasti komunikácie.

Poslanecký mandát Gubkovej zanikol k 13. januáru 2023, uvádza sa v oznámení, zverejnenom na webe mestskej časti. Vo vlaňajších októbrových voľbách bola kandidátkou koalície Team Bratislava a PS. V zmysle platného zákona nastupuje na uvoľnený mandát poslanca ako náhradník kandidát, ktorý v danom volebnom obvode získal najväčší počet platných hlasov. Ním je práve Šovčík. Vo voľbách kandidoval za stranu Starostovia a nezávislí kandidáti.

V miestnom zastupiteľstve sa pridá k poslancovi Radoslavovi Števčíkovi, ktorý je zatiaľ jediným poslancom z iného politického subjektu, ako je väčšina poslancov. Doteraz bolo v 25-člennom miestnom parlamente 24 poslancov koalície Team Bratislava a PS. Po nástupe Šovčíka bude mať koalícia, za ktorú kandidoval aj starosta Starého Mesta Matej Vagač, 23 poslancov.