Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 5. máj 2024Meniny má Lesia a Lesana
< sekcia Regióny

Staré Mesto otvorí počas štrajku učiteľov mimoriadny školský klub

Staré Mesto sa o bratislavských škôlkarov počas štrajku postará. Foto: TASR/Martin Baumann

Klub je určený deťom materských škôl a deťom 1. a 2. ročníka základných škôl, ktorým rodičia nevedia počas štrajku 26.novembra zabezpečiť inú starostlivosť.

Bratislava 21. novembra (TASR) - Počas štrajku učiteľov v pondelok 26. novembra bratislavské Staré Mesto opäť otvorí mimoriadny školský klub. V prípade, že bude štrajk pokračovať aj v ďalších dňoch, klub bude fungovať aj v utorok a stredu, povedal pre TASR staromestský hovorca Tomáš Halán.

"Klub je určený deťom materských škôl a deťom 1. a 2. ročníka základných škôl, ktorých rodičia sa dostali do neriešiteľnej situácie a nevedia pre svoje deti zabezpečiť inú starostlivosť," uviedol hovorca. Staré Mesto zabezpečí v klube aj pedagogický dozor.

Mimoriadny školský klub umiestnia v priestoroch Základnej školy s materskou školou M. R. Štefánika na Grösslingovej ulici. Otvorený bude od 7.30 h a dozor samospráva zabezpečí do 15.00 h. Staré Mesto zároveň upozorňuje rodičov, že z technických dôvodov nie je možné zabezpečiť pre deti stravu a preto im odporúča urobiť tak vo vlastnej réžii.