Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

Staré Mesto pokračuje v rekonštrukciách svojich škôl

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Jaroslav Novák

Na obnovu čakajú aj sociálne zariadenia či sklady.

Bratislava 27. júla (TASR) – Bratislavské Staré Mesto pokračuje v rekonštrukciách svojich základných škôl (ZŠ). Komplexne obnovujú v súčasnosti školskú jedáleň na ZŠ Mudroňova, ktorá varí denne pre 600 detí, keďže zásobuje aj tri materské školy a taktiež jedáleň ZŠ M. Hodžu na Podjavorinskej ulici. TASR o tom informoval hovorca Starého Mesta Matej Števove.

"Okrem nefunkčnej vzduchotechniky bola problémom aj nevyhovujúca plynoinštalácia, kanalizácia, nehovoriac o estetike priestoru a vybavení," priblížila starostka Starého Mesta Zuzana Aufrichtová.

Školské kuchyne, vrátane skladových priestorov na oboch školách, čakajú nové stavebné a dispozičné úpravy kuchyne podľa nových požiadaviek i nové vybavenie kuchyne. Súčasťou prác je aj kompletná úprava povrchov podláh, stien a stropov, nové rozvody zdravotechniky, nová elektroinštalácia, plynoinštalácia i vzduchotechnika. Na obnovu čakajú aj sociálne zariadenia či sklady.

Rekonštrukcie sú súčasťou systematickej obnovy staromestských škôl a škôlok, ktorú samospráva realizuje od septembra 2020. Na rekonštrukcie škôl a škôlok vyčlenila mestská časť vyše 625.000 eur.

Staré Mesto je zriaďovateľom siedmich základných a 19 materských škôl.