Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Regióny

Staré Mesto spustí jesenný zber biologicky rozložiteľného odpadu

Ilustračné foto. Foto: TASR - Daniel Veselský

Mestská časť si už v minulosti vyhradzovala právo odmietnuť vykonať túto bezplatnú službu, ak bude množstvo odpadu väčšie.

Bratislava 28. septembra (TASR) - Bratislavské Staré Mesto pripravuje aj na jeseň zber a odvoz biologicky rozložiteľného odpadu. Zber konárov zo stromov a kríkov, ktorý je určený iba pre fyzické osoby, spustí 5. októbra. Záujemcovia o ich odvoz sa však musia vopred nahlásiť. Mestská časť o tom informuje na svojej webovej stránke.

"Záujemcovia o túto službu sa musia nahlásiť aspoň štyri dni pred začiatkom trasy, na ktorej sa nachádza ich ulica, prostredníctvom registračného formulára," upozorňuje mestská časť. Spätné dohlasovanie zberu odpadu z lokalít, ktoré už boli zbierané, nie je možné, a to ako z logistických, tak zmluvných dôvodov.

Konáre je potrebné mať pripravené na prístupnom mieste už v pondelok ráno daného týždňa, ich množstvo je obmedzené maximálne na päť kubických metrov na rodinný či bytový dom. Mestská časť si už v minulosti vyhradzovala právo odmietnuť vykonať túto bezplatnú službu, ak bude množstvo odpadu väčšie. Obyvateľom susediacich domov zároveň odporúčala, aby neukladali konáre na jednu kopu.

V prípade otázok sa môžu obyvatelia obrátiť na oddelenie životného prostredia staromestského miestneho úradu. Kontaktovať môžu Lenku Uzsákovú, a to na telefónnom čísle 02/59 246 323 alebo prostredníctvom e-mailu lenka.uzsakova@staremesto.sk.