Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 30. apríl 2024Meniny má Anastázia
< sekcia Regióny

Staré Mesto spustí po sviatkoch zber biologicky rozložiteľného odpadu

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Martin Baumann

Záujemcovia o odvoz odpadu sa však musia vopred nahlásiť.

Bratislava 11. apríla (TASR) – Bratislavské Staré Mesto pripravuje zber a odvoz biologicky rozložiteľného odpadu. Zber konárov zo stromov a kríkov spustí po veľkonočných sviatkoch, v utorok 14. apríla. Záujemcovia o ich odvoz sa však musia vopred nahlásiť. Mestská časť o tom informuje na svojej webovej stránke.

"Služba je určená len pre fyzické osoby, záujemcovia sa musia nahlásiť aspoň štyri dni vopred pred začiatkom trasy, na ktorej sa nachádza ich ulica," približuje samospráva s tým, že na webovej stránke zverejnila harmonogram odvozu aj registračný formulár. Upozorňuje tiež, že spätné nahlasovanie zberu nie je možné a odpad budú musieť obyvatelia z verejného priestranstva odstrániť sami.

Konáre je potrebné mať pripravené na prístupnom mieste už v pondelok ráno daného týždňa, ich množstvo je obmedzené na maximálne päť kubických metrov na rodinný či bytový dom. "To znamená, že mestská časť si vyhradzuje právo odmietnuť vykonať túto bezplatnú službu, ak bude množstvo odpadu väčšie," podotýka s tým, že obyvateľom susediacich domov zároveň odporúča, aby neukladali konáre na jednu kopu.