Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Regióny

Staré Mesto vyzýva k pokojnému priebehu stredajších zhromaždení

Na snímke starostka mestskej časti Bratislava - Staré Mesto Zuzana Aufrichtová. Foto: TASR - Jaroslav Novák

Starostka ocenila, že niektorí organizátori sa rozhodli organizovať svoje zhromaždenie v režime OTP, respektíve v režime očkovaní.

Bratislava 16. novembra (TASR) - Na zdržanie sa protiprávneho konania a neblokovanie dopravy vyzýva organizátorov a účastníkov stredajších (17. 11.) zhromaždení v bratislavskom Starom Meste starostka Zuzana Aufrichtová. V opačnom prípade je mestská časť pripravená konkrétne zhromaždenie rozpustiť.

"V Deň boja za slobodu a demokraciu, ale aj počas dní okolo jeho dátumu sa budú v Starom Meste konať viaceré zhromaždenia a protesty. Mestská časť intenzívne pracuje na minimalizácii rizika vzniku podobných konfliktných situácií, aké Staré Mesto zažilo v lete," uviedla starostka s tým, že naďalej intenzívne prebieha komunikácia s políciou okolo opatrení.

Vyzýva ľudí, aby sa zdržali podnecovania konfliktov a ničenia mestského mobiliáru a pamiatok. Apeluje tiež, aby svojím správaním nenarúšali verejný poriadok, či iné zhromaždenia. "Občanom, ktorí sa na protestoch neplánujú zúčastniť, odporúčame, aby sa pohybu na miestach protestných zhromaždení vyhli," doplnila.

Starostka ocenila, že niektorí organizátori sa rozhodli organizovať svoje zhromaždenie v režime OTP, respektíve v režime očkovaní.