Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Regióny

Starosta Markušky podal trestné oznámenie pre spreneveru financií obce

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk - Ondrej Podolinský

Z podaného oznámenia a z čiastočne doložených podkladov bola škoda vyčíslená predbežne na 24.000 eur.

Markuška 13. januára (TASR) – Starosta obce Markuška v okrese Rožňava Rastislav Hodermarský podal pre možnú spreneveru obecných financií trestné oznámenie na neznámeho páchateľa. Prípad vyšetruje polícia, škoda bola predbežne vyčíslená na 24.000 eur.

Hodermarský sa funkcie starostu ujal po jesenných komunálnych voľbách koncom vlaňajšieho novembra. "Po oboznámení sa s účtovnou evidenciou obce Markuška som zistil, že vo výpisoch z bankových účtov obce nesedia niektoré prevody z účtov obce na tretie subjekty, ktoré nie sú ničím právne podložené. Po mojej kontrole som zistil, že určité peňažné sumy išli na účty tretích osôb," priblížil starosta pre TASR.

Ako pre TASR uviedla hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach Lenka Ivanová, polícia prijala oznámenie o podozrení zo spáchania trestného činu sprenevery v obci Markuška v polovici decembra 2022.

"Z podaného oznámenia a z čiastočne doložených podkladov bola škoda vyčíslená predbežne na 24.000 eur. Aby však mohol vyšetrovateľ zákonným a relevantným spôsobom rozhodnúť v predmetnej trestnej veci, je potrebné toto oznámenie ešte doplniť, a následne bude postupované v zmysle Trestného poriadku," doplnila policajná hovorkyňa.