Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

Starosta Ružinova M. Chren bude opätovne kandidovať

Na archívnej snímke starosta bratislavskej mestskej časti Ružinov Martin Chren . Foto: TASR - Pavol Zachar

Starosta je presvedčený, že mestskú časť sa podarilo uplynulé roky zároveň prebrať z letargie a posunúť ju vpred.

Bratislava 5. júla (TASR) – Starosta bratislavského Ružinova Martin Chren bude v tohtoročných jesenných komunálnych voľbách obhajovať svoj post a opätovne kandidovať na šéfa tejto mestskej časti. Potvrdil to pre TASR. Kandidovať bude ako nezávislý. Dotiahnuť chce viaceré rozbehnuté projekty.

"Posledné štyri roky sme sa plavili naozaj v zlom počasí. Najprv to bola pandémia nového koronavírusu, potom utečenecká kríza v súvislosti s vojnou na Ukrajine. Napriek tomu som presvedčený, že sa nám podarilo popasovať sa s týmito i ďalšími nečakanými problémami so cťou," povedal Chren.

Starosta je presvedčený, že mestskú časť sa podarilo uplynulé roky zároveň prebrať z letargie a posunúť ju vpred. Myslí si, že nech by tohtoročné voľby dopadli akokoľvek, samospráva bude odovzdávaná v lepšom stave, než v akom ju v minulosti terajšie vedenie prebralo. "Som presvedčený, že tak ako sa nám podarilo veci rozhýbať, môžeme ešte dupnúť na plyn a pokračovať rýchlejšie v doťahovaní dôležitých projektov, ktoré nás ešte čakajú," poznamenal Chren.

Na starostu Ružinova už ohlásil kandidatúru aj aktivista a publicista Ivor Švihran. Neuchádza sa o podporu žiadnej politickej strany ani hnutia.

Spojené samosprávne voľby do orgánov miest a obcí a orgánov samosprávnych krajov sa uskutočnia v sobotu 29. októbra. Kandidátne listiny sa môžu podávať do 30. augusta. Volebná kampaň sa už uskutočňuje a skončí sa 48 hodín predo dňom konania sa volieb.