Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Regióny

Starosta Starého Mesta M. Vagač bude poberať plat vyše 5400 eur

Na snímke nový starosta bratislavskej mestskej časti Staré Mesto Matej Vagač počas ustanovujúceho zasadnutia Miestneho zastupiteľstva Bratislava-Staré Mesto v Bratislave v pondelok 28. novembra 2022. Foto: TASR - Jakub Kotian

Platové pomery starostu mestskej časti sú upravené zákonom o právnom postavení a platových pomeroch starostov obcí a primátorov miest.

Bratislava 28. novembra (TASR) - Nový starosta bratislavského Starého Mesta Matej Vagač by mal od 28. novembra poberať mesačne plat vo výške viac ako 5440 eur. Ide o základný mesačný plat šéfa miestnej samosprávy zvýšený o 40 percent. Rozhodli o tom v pondelok staromestskí miestni poslanci.

V rozprave síce miestny poslanec Radoslav Števčík navrhol, aby starosta poberal iba základný plat. Odôvodnil to tým, z postu šéfa miestnej samosprávy pre mestskú časť ešte nič neurobil, "iba" vyhral voľby. Poslanecký zbor, v ktorom sedí ako jediný z iného politického subjektu, však schválil starostovi zvýšený plat. Ten tak kontinuálne nadväzuje na plat, ktorý poberala doterajšia starostka Starého Mesta Zuzana Aufrichtová.

Platové pomery starostu mestskej časti sú upravené zákonom o právnom postavení a platových pomeroch starostov obcí a primátorov miest.