Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Regióny

Starostkou Točnice je Lívia Bračoková, zvíťazila o tri hlasy

Ilustračná snímka. Foto: TASR Andrej Galica

Ako pre TASR v nedeľu uviedla dosluhujúca starostka obce Jana Ivaničová, ktorá už nekandidovala, Bračoková získala vo voľbách 74 hlasov a jej protikandidáti Daniel Ivanič 71 a Peter Šarkan 70 hlasov.

Točnica 26. marca (TASR) – Starostkou obce Točnica v Lučeneckom okrese sa stala nezávislá kandidátka Lívia Bračoková, 47-ročná referentka investícií a životného prostredia. Rozhodli o tom voliči v sobotňajších (25. 3.) doplňujúcich voľbách. Komunálne voľby sa tam opakovali preto, lebo vo vlaňajších získali dvaja kandidáti rovnaký počet hlasov.

Ako pre TASR v nedeľu uviedla dosluhujúca starostka obce Jana Ivaničová, ktorá už nekandidovala, Bračoková získala vo voľbách 74 hlasov a jej protikandidáti Daniel Ivanič 71 a Peter Šarkan 70 hlasov. Vo volebných zoznamoch bolo zapísaných 296 voličov, hlasovalo ich 217, dva hlasy boli neplatné. V dedine takmer so 400 obyvateľmi dosiahla volebná účasť 73,3 percenta.

"Za osem rokov môjho pôsobenia vo funkcii starostky sa nám podarilo urobiť veľa vecí prospešných pre obec. Verím, že moja nástupkyňa bude v rozvoji obce pokračovať," konštatovala Ivaničová.