Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

Starostom košického Starého Mesta chce byť aj P. Priester

Na snímke centrum Košíc, Alžbetina ulica, v pozadí Dóm sv. Alžbety Foto: TASR/František Iván

Svoju kandidatúru oficiálne ohlásil na utorkovom brífingu.

Košice 20. septembra (TASR) - O post starostu košickej mestskej časti (MČ) Staré Mesto sa bude v jesenných komunálnych voľbách uchádzať aj lekár Pavol Priester. Kandidovať bude za politické subjekty OĽANO, SaS, Za ľudí, Progresívne Slovensko, Zmena zdola a Demokratická únia Slovenska. Svoju kandidatúru oficiálne ohlásil na utorkovom brífingu.

Priester je od roku 2018 miestnym poslancom. Za ten čas sa podľa vlastných slov detailne oboznámil s problémami MČ i fungovaním úradu. "Mám jasnú víziu, ako posunúť našu MČ vpred. Chcem zefektívniť prácu samosprávy a priniesť otvorenejšiu a starostlivejšiu MČ pre všetkých obyvateľov," uviedol.

Zároveň predstavil svoj tím, ktorí pozostáva z viacerých kandidátov na miestnych poslancov. Ako povedal, spoločne pripravili desať hlavných oblastí na rozvoj MČ, na ktoré sa chcú zamerať. "Medzi tie najpálčivejšie, ktorým sa chceme venovať, je sociálna oblasť – chceme napredovať v už rozbehnutých projektoch a rozvíjať ďalšie. Potom je to čistota a poriadok v uliciach Starého Mesta, revitalizácia a dobudovanie vnútroblokových priestorov, ako napríklad Malá Praha alebo Masarykova kolónia, a takisto dobudovanie hracích plôch a nových ihrísk," spresnil.

Priester pripomenul, že sa podieľal na pomoci rôznym skupinám seniorov i sociálne vylúčených komunít, a preto ho v kandidatúre podporujú niektoré neziskové a charitatívne organizácie.

Podľa zverejneného zoznamu zaregistrovaných kandidátov na post starostu Starého Mesta okrem Priestera kandidujú aj projektový manažér a poslanec mesta Michal Djordjevič (nezávislý), advokát Ján Juhász (Spolu – občianska demokracia, Demokratická strana, Šanca, ODS – Občianski demokrati), súčasný starosta Igor Petrovčik (Starostovia a nezávislí kandidáti, Sme rodina, Aliancia) a učiteľ Ján Ragan (Princíp).

Spojené samosprávne voľby do orgánov miest a obcí a orgánov samosprávnych krajov sa uskutočnia v sobotu 29. októbra.