Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

Na strome v centre Starého Smokovca je medvedica s dvomi medvieďatami

Ilustračné foto Foto: TASR/František Iván

Hasiči pomocou lana vytiahli na strechu blízkej budovy vysoký tlak a dávkami vody sa snažili medvedicu odplašiť na zem. Keďže hrozilo, že medvieďatá môžu spadnúť, jednotka zásah ukončila.

Smokovec 5. mája (TASR) – Hasiči zasahovali dnes ráno v centre Starého Smokovca, kde bola nahlásená medvedica s mláďatami. TASR o tom informoval operačný dôstojník Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Prešove. "Po príchode na miesto jednotka zistila, že medvedica sa nachádza na strome vo výške asi 20 metrov spolu s dvomi medvieďatami," uviedol.

Príslušníci HaZZ pomocou lana vytiahli na strechu blízkej budovy vysoký tlak a dávkami vody sa snažili medvedicu odplašiť na zem. Keďže hrozilo, že medvieďatá môžu spadnúť, jednotka zásah ukončila. Po dohode s ochranármi miesto prenechali na monitorovanie mestskej polícii.

Ako TASR informoval riaditeľ Správy Tatranského národného parku (TANAP) Pavol Majko, medvedica s dvomi mladými sa dnes v noci presunula z Bilíkovej chaty. "Momentálne je na strome v centre mesta, pravdepodobne ju niečo vyplašilo," uviedol s tým, že pracovníci Správy TANAP-u situáciu monitorujú. "Apelujem len na obyvateľov, aby ju zbytočne nevyrušovali," doplnil. Predpokladá sa, že v podvečerných hodinách, keď bude situácia pokojnejšia, zíde dolu a presunie sa naspäť do svojho prirodzeného prostredia.