Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 2. jún 2024Meniny má Xénia, Oxana
< sekcia Regióny

Štátna ochrana prírody má nového povereného riaditeľa

Milan Boroš sa dostal do povedomia verejnosti vo funkcii riaditeľa správy Národného parku Muránska planina najmä projektom Huculská magistrála.

Banská Bystrica 2. januára (TASR) - Milan Boroš je oddnes poverený riadením Štátnej ochrany prírody (ŠOP) SR so sídlom v Banskej Bystrici. Ako povedal pre TASR, o svojom nástupcovi vo funkcii riaditeľa správy Národného parku Muránska planina v Revúcej ešte nerozhodol. Vymenovať by ho však mal do 7. januára. Dočasne je za správu zodpovedná zástupkyňa Jana Smidtová.

Milan Boroš strieda vo funkcii riaditeľa ŠOP SR Jána Zuskina. "Nastupujem do funkcie vo veľmi ťažkom období. Nedostatok peňazí sa dotkol všetkých rezortov a pociťuje ho aj ochrana prírody. Budeme balansovať na spodnej hranici finančnej únosnosti, pričom musíme skĺbiť záujmy ochrany prírody so záujmami vlastníkov pozemkov a požiadavkami Európskej únie," povedal Boroš.

Milan Boroš sa dostal do povedomia verejnosti vo funkcii riaditeľa správy Národného parku Muránska planina najmä projektom Huculská magistrála. Podarilo sa mu skĺbiť zásady ochrany prírody, pričom sa prírodné scenérie stali prístupné verejnosti. Huculská magistrála okrem toho spojila aj samosprávy a súkromných podnikateľov.