Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Regióny

Štátna opera v Banskej Bystrici sa pripojí k Noci divadiel

Na archívnej snímke budova Štátnej opery v Banskej Bystrici. Foto: TASR - Ján Krošlák

Udalosť podporia svojím vystúpením na Námestí SNP i sólisti Štátnej opery - sopranistka Katarína Procházková a tenorista Dušan Šimo.

Banská Bystrica 18. novembra (TASR) – Štátna opera v Banskej Bystrici reagovala na iniciatívu Bábkového divadla na Rázcestí a bude súčasťou každoročne organizovanej Noci divadiel, ktorá sa uskutoční v sobotu (20. 11.) od 16.00 do 20.00 h na banskobystrickom Námestí SNP pod symbolickým názvom 13.367 bielych krížov. TASR o tom vo štvrtok informovala Katarína Uhríková, vedúca propagácie opery.

„Zástupcovia kultúrnych inštitúcií budú na chodníky a cestu maľovať kríže, ktoré majú symbolizovať pietnu spomienku na obete ochorenia COVID-19. Namaľovať kríž ako pamiatku na zosnulých môže ktokoľvek z prítomných. Počas toho sa budú čítať výpovede ľudí, ktorí prišli o svojich blízkych, a ich osobné príbehy, ako toto ochorenie prekonali. Udalosť podporia svojím vystúpením na Námestí SNP i sólisti Štátnej opery - sopranistka Katarína Procházková a tenorista Dušan Šimo,“ uviedla Uhríková.

Iniciatíva maľovania krížov nadväzuje na aktivitu združenia Skutočné obete „Milion chvilek pro demokraci“, ktorá sa konala v Prahe na Staromestskom námestí.