Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Rezidenciu pri radnici v Košiciach dokončia na prelome rokov 2017-2018

Rezidencia pri Radnici v Košiciach Foto: priradnici.sk

Polyfunkčný areál zahŕňa celkovo viac ako 350 bytov, z nich 272 je určených na predaj a zostávajúce na komerčný prenájom.

Košice 26. júla (TASR) – Projekt obytného komplexu Rezidencia pri radnici v centre Košíc bude dokončený na prelome rokov 2017 a 2018. Polyfunkčný areál zahŕňa celkovo viac ako 350 bytov, z nich 272 je určených na predaj a zostávajúce na komerčný prenájom.

Developerská spoločnosť VSH development dnes zároveň informovala, že v štvorkolovom výberovom konaní na generálneho dodávateľa stavby zvíťazila michalovská spoločnosť Chemkostav. Trhová hodnota bytov a obchodných priestorov podľa developera, ktorý patrí do skupiny CTR group, presahuje 35 miliónov eur.

Projekt využíva koncept tzv. modulového bývania, ktorý umožňuje až do pokročilej fázy výstavby vybrané byty spojovať do väčších alebo naopak, deliť na menšie. Predaj bytov začal pred deviatimi mesiacmi.

Bytový areál je situovaný na Strojárenskej ulici blízko budovy radnice Starého mesta. Ide o komplex troch vzájomne prepojených bytových domov v tvare písmena U, ktoré tak vytvárajú polouzavreté átrium so zeleňou.