Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

STAVIL NA BIELE KONE:Petra L. z Bratislavy obvinili z daňového podvodu

Polícia obvinila z daňového podvodu 33-ročného Petra L. z Bratislavy. Foto: KR PZ v Bratislave

Prostredníctvom založených spoločností si mal obvinený zabezpečiť kvalifikované elektronické podpisy, v mene ktorých mal podávať elektronické daňové priznania.

Bratislava 31. januára (TASR) - Bratislavská polícia obvinila z daňového podvodu 33-ročného Petra L. Podľa doterajších informácií mal dlhodobo konať v mene osôb, tzv. bielych koní, na ktoré mal účelovo prevádzať založené spoločnosti. V prípade preukázania viny mu hrozí trest odňatia slobody na tri až osem rokov. TASR o tom informovala bratislavská krajská policajná hovorkyňa Lucia Mihalíková.

Prostredníctvom založených spoločností si mal obvinený zabezpečiť kvalifikované elektronické podpisy, v mene ktorých mal podávať elektronické daňové priznania. "Od štátu si mal potom uplatniť nároky na nadmerné odpočty dane z pridanej hodnoty z fiktívnych faktúr vo výške viac ako 100.000 eur," priblížila polícia.



Pri domovej prehliadke zaistili policajti okrem iného dôkazového materiálu aj viac ako 230.000 eur. "Pôvod zaistenej finančnej hotovosti a ďalšia trestná činnosť obvineného sú v súčasnosti predmetom vyšetrovania," doplnila polícia.

Obvinený bol po vykonaní potrebných procesných úkonov umiestnený do cely policajného zaistenia.