Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 30. apríl 2024Meniny má Anastázia
< sekcia Regióny

Základnú školu v Štrbe chcú zmodernizovať, žiadajú zdroje z fondov EÚ

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Celkové náklady projektu sú vo výške 2,046 milióna eur, z fondov EÚ a zo štátneho rozpočtu obec žiada 1,88 milióna eur.

Štrba 19. októbra (TASR) - Základnú školu v Štrbe chcú zmodernizovať a obnoviť, obec v týchto dňoch podala žiadosť o nenávratný finančný príspevok z fondov Európskej únie v rámci programu Slovensko 2021 - 2027. Informoval o tom poradca starostu Štefan Bieľak s tým, že predpokladané náklady projektu sú na úrovni viac ako dva milióny eur.

"Obec plánuje komplexnú rekonštrukciu školského športového ihriska. Vybuduje sa nová atletická dráha, ihriská so živým trávnikom a s umelým povrchom, 'inline' dráha, montovateľná tribúna pre divákov a ráta sa aj s osvetlením celého areálu a novými šatňami," priblížil Bieľak. V pláne je aj vybavenie odborných učební a školského klubu, výmena všetkých dverí v triedach, nákup schodolezu na zabezpečenie bezbariérovosti a nové vybavenie získa školská kuchyňa a jedáleň. Pribudnú aj nové šatne a samospráva chce zároveň vytvoriť náučný exteriérový chodník s vonkajšou odbornou učebňou. Modernizáciou prejdú aj spevnené plochy v zadnej časti areálu školy.

Celkové náklady projektu sú vo výške 2,046 milióna eur, z fondov EÚ a zo štátneho rozpočtu obec žiada 1,88 milióna eur. Zvyšných osem percent rozpočtu dofinancuje obec, podanie projektu schválilo obecné zastupiteľstvo v Štrbe ešte koncom septembra. "Uvedené sumy sú ešte pred verejným obstarávaním," dodal Bieľak s tým, že zámer podporil aj Prešovský samosprávny kraj. V prípade úspešnosti žiadosti by sa s prestavbou školy malo začať v lete na budúci rok.