Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 30. apríl 2024Meniny má Anastázia
< sekcia Regióny

Stredisko sociálnych služieb Petržalka pokračuje v očkovaní

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Druhou dávkou vakcíny boli zaočkovaní klienti a niektorí zamestnanci zariadenia opatrovateľskej služby na Vavilovovej ulici.

Bratislava 12. marca (TASR) - V stredisku sociálnych služieb v bratislavskej Petržalke pokračovalo skupinové očkovanie proti ochoreniu COVID-19. Druhou dávkou vakcíny boli zaočkovaní klienti a niektorí zamestnanci zariadenia opatrovateľskej služby na Vavilovovej ulici. Očkovanie sa zatiaľ netýka druhého zariadenia na Mlynarovičovej ulici, ktorého klienti aj zamestnanci ochorenie v minulosti prekonali.

"Všetci, ktorí boli zaočkovaní prvou dávkou, podstúpili očkovanie i druhou dávkou vakcíny. Očkovanie znášali všetci bez akýchkoľvek komplikácií, bez teploty či prejavenej slabosti. Všetci klienti sú zaočkovaní okrem troch, ktorým lekár očkovanie neodporučil, a jeden klient ho odmietol," uviedla pre TASR hovorkyňa Petržalky Mária Halašková.

V prípade druhého zariadenia nie je očkovanie ešte aktuálne, keďže klientom aj zamestnancom vyšli koncom minulého roka pozitívne testy na nový koronavírus. V prípade prekonania ochorenia odporúčajú regionálni hygienici očkovanie až po troch mesiacoch. Stredisko sociálnych služieb Petržalka, pod ktoré zariadenie na Mlynarovičovej spadá, už požiadalo obvodných lekárov o odborné stanovisko k očkovaniu jednotlivých klientov.

"Zatiaľ nemá všetky stanoviská lekárov ani rodinných príslušníkov, ktoré sú potrebné na nahlásenie požiadavky o očkovanie na Ministerstvo práce, sociálnych vecí a rodiny SR," doplnila Halašková.