Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Regióny

Stredné školy v prešovskom kraji majú voľných ešte 630 miest

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Martin Baumann

Informácie o voľných miestach pre druhé kolo prijímacích skúšok majú stredné školy PSK zverejnené na svojich webových sídlach.

Prešov 6. júna (TASR) - Stredné školy v zriaďovateľskej pôsobnosti Prešovského samosprávneho kraja (PSK) majú pred druhým kolom prijímacích pohovorov pre nadchádzajúci školský rok voľných ešte 630 miest. TASR o tom informovala hovorkyňa kraja Daša Jeleňová.

Stredné školy v zriaďovateľskej pôsobnosti PSK naplnili voľné miesta vytvorené pre školský rok 2022/2023 po prvom kole prijímacieho konania približne na 88 percent. Druhé kolo prijímacích konaní je naplánované na 21. júna 2022. Spolu 72 voľných miest má k dispozícii osem gymnázií kraja a 558 miest stredné odborné školy.

Pre školský rok 2022/2023 má PSK na stredných školách vo svojej zriaďovateľskej pôsobnosti vytvorených celkovo 5057 miest. "V rámci 16 gymnázií, z nich tri sú organizačné zložky spojenej školy, v ktorých sa pre nadchádzajúci školský rok vytvorilo 933 miest, má k dispozícii voľné miesta osem z nich. Konkrétne sú to gymnáziá v Kežmarku, Levoči, Lipanoch, Prešove, Snine, Starej Ľubovni, Stropkove i organizačná zložka Gymnázia Spojenej školy v Medzilaborciach," uviedla Jeleňová.

Informácie o voľných miestach pre druhé kolo prijímacích skúšok majú stredné školy PSK zverejnené na svojich webových sídlach.