Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Regióny

Stredoškoláci v Trnavskom kraji sa budú naďalej vzdelávať dištančne

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Milan Kapusta

Samospráva priebežne sleduje a vyhodnocuje aktuálny vývoj a pripravuje sa na reštart prezenčného štúdia.

Trnava 12. februára (TASR) - Vyučovací proces bude v 50 stredných školách v Trnavskom samosprávnom kraji (TTSK) pokračovať dištančnou formou aj po pondelku (15. 2.). Dôvodom je zlá epidemiologická situácia takmer vo všetkých regiónoch Trnavského kraja. TASR o tom informovalo komunikačné oddelenie samosprávneho kraja.

Otvorenie svojich škôl pre študentov bude samospráva prehodnocovať na týždennej báze. "Situácia v kraji je momentálne mimoriadne vážna. S otvorením škôl sme sa preto rozhodli ešte počkať. Stredoškoláci sa tak budú vzdelávať naďalej online. Pripravujeme sa však na epidemiologicky bezpečné otvorenie škôl, ako aj na očkovanie učiteľov," uviedol predseda TTSK Jozef Viskupič.

Samospráva priebežne sleduje a vyhodnocuje aktuálny vývoj a pripravuje sa na reštart prezenčného štúdia. "Oproti materským a základným školám študenti stredných škôl často dochádzajú cez hranice okresov a krajov. Navyše je časť z nich ubytovaná v internátoch," informovalo komunikačné oddelenie.

V tejto súvislosti pokračuje aj prevádzka liniek prímestských autobusov v prázdninovom režime, a to až do odvolania. Po dohode s krajom dopravcovia posilnili vybrané školské spoje.