Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

Banskobystrický kraj hlási na internátoch voľné miesta pre utečencov

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Pri záujme o ubytovanie je potrebné vopred kontaktovať priamo konkrétne zariadenie.

Banská Bystrica 13. marca (TASR) - Banskobystrický samosprávny kraj (BBSK) vytvoril pre ubytovanie utečencov z Ukrajiny kapacity na stredoškolských internátoch tak, aby neovplyvnil ubytovanie študentov a vyučovací proces. Pri záujme o ubytovanie je potrebné vopred kontaktovať priamo konkrétne zariadenie. Informoval o tom BBSK na sociálnej sieti a zverejnil voľné kapacity na svojich internátoch k piatku 11. marca.

Na Strednej odbornej škole (SOŠ) – Szakközépiskola vo Fiľakove mal kraj 62 voľných miest, obsadených je 22. Na SOŠ Revúca je ubytovacia kapacita 50 miest, obsadené nebolo ani jedno a internát vo Zvolene je obsadený 28 osobami. Zvolenská SOŠ drevárska s kapacitou 43 miest nemala k tomuto termínu obsadené žiadne miesto.

Kontakty pre verejnosť na overenie voľných miest a dohodnutie ubytovania sú zverejnené na stránke BBSK aj s potrebnými kontaktmi.

Ako tvrdí kraj, okrem ubytovania poskytuje vo svojich zariadeniach pre utečencov balíčky hygienických potrieb, a tiež celodennú stravu do chvíle, kým im nie sú priznané štátne dávky v hmotnej núdzi.