Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

Stredovek v Sade ukáže dobových šermiarov aj remeselníkov

Na snímke rekonštrukcia historickej stredovekej bitky počas podujatia Stredovek v Sade Janka Kráľa v Bratislave 15. júna 2019. Foto: TASR - Miroslav Košírer

Stredovek v Sade zakončí turnaj v stredovekej hre soule a následne hudobné vystúpenie kapely Strigôň.

Bratislava 15. júna (TASR) – Atmosféra stredoveku v sobotu zavítala do bratislavského Sadu Janka Kráľa. Druhý ročník kultúrneho podujatia Stredovek v Sade doň priniesol dobový tábor a remeslá, šermiarske vystúpenia, detskú arénu, tanečné a hudobné vystúpenia. TASR o podujatí informovali jeho organizátori z občianskeho združenia Zeler a TRG Gaston.

Jednotlivé šermiarske zoskupenia sa návštevníkom prezentujú od sobotného rána. "K dispozícii budú aj časti zbroje a meče, ktorých váhu si môžu návštevníci vyskúšať,” priblížili organizátori. Súčasťou akcie sú aj ukážky remeselnej výroby zo železa, dreva, kože a skla.

"Hlavným bodom programu bude o 16.00 h rekonštrukcia stredovekej poľnej bitky, ktorej sa zúčastní viac ako 120 bojovníkov z 25 skupín,” ozrejmili organizátori s tým, že podujatie spestrí tanečné zoskupenie Tón. V programe celodenného podujatia budú turnaje peších bojovníkov, družín a lukostrelcov.

Stredovek v Sade zakončí turnaj v stredovekej hre soule a následne hudobné vystúpenie kapely Strigôň.