Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Regióny

Vo Valčianskej doline sa stretol rekordný počet dvojčat a trojčiat

Zo stretnutia dvojčiat a viacerčiat, ktoré sa uskutočnilo 14. júna 2014 v areáli Snowlandu vo Valčianskej doline Foto: TASR/Pavol Ďurčo

Stretnutie sa konalo v rámci 3. celoslovenského stretnutia dvojčiat a viacerčiat.

Valča/Valčianska dolina 15. júna (Teraz.sk) - Cez víkend sa uskutočnilo už v poradí tretie celoslovenské stretnutie dvojčiat a viacerčiat v areáli Snowlandu vo Valčianskej doline, v martinskom okrese.

Snahou bolo prekonať slovenský rekord v počte dvojičiek a trojičiek. Pre zúčastnených bolo pripravených množstvo zábavných súťaží. Nechýbali maškrty, kúzelník, pesničky, hojdačky,trampolíny a kopec súťaží a cien, informoval Igor Svítok z Knihy slovenských rekordov.

Zároveň sa toto podujatie zapísalo aj do Knihy slovenských rekordov a to v dvoch kategóriách. "Do databázy rekordov pribudli nové rekordy. Vo Valči sa stretlo 320 dvojičiek a 19 súrodencov trojčiat," dodal Svítok. Vlaňajšie slovenské rekordy boli prekonané, kedy na spoločné stretnutie prišlo 319 dvojičiek a 18 súrodencov trojčiat.

V poradí 3. celoslovenské stretnutie dvojčiat a viacerčiat 2014 sa uskutočnilo 14. júna 2014 v areáli Snowlandu vo Valčianskej doline. Snahou bolo prekonať aj slovenský rekord v počte dvojičiek a trojičiek. Podujatia sa zúčastnilo 320 dvojičiek a 19 trojičiek, čím boli prekonané slovenské rekordy z minulého roku, kedy na spoločné stretnutie prišlo 319 dvojíc súrodencov 18 trojíc súrodencov. Na snímke zúčastnení pózujú pre fotografiu.
Foto: TASR/Pavol Ďurčo