Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

STU podporí 15 projektov študentských organizácií

Na archívnej snímke nápis na budove, v ktorej sídli Rektorát Slovenskej technickej univerzity. Foto: TASR Jaroslav Novák

Podporu získal napríklad Študentský parlament elektrotechnikov a informatikov STU na pokračovanie revitalizácie posilňovne Junák.

Bratislava 31. októbra (TASR) - Slovenská technická univerzita (STU) v Bratislave poskytne 20.000 eur na podporu študentským organizáciám. Na svojom webe o tom informuje univerzita.

Predložených bolo celkovo 22 návrhov v celkovej výške požadovane finančnej podpory 26.925,30 eura. Návrhy predložilo deväť študentských organizácií STU oprávnených uchádzať sa o podporu v súlade so smernicou rektora. K predloženým návrhom vypracovala stanovisko študentská časť Akademického senátu STU. K jednotlivým návrhom priradila prioritu a navrhla schváliť prvých 15 žiadostí v celkovej výške 20.000 eur.

Podporu získali napríklad Študentský parlament elektrotechnikov a informatikov STU na pokračovanie revitalizácie posilňovne Junák či Združenie študentov Stavebnej fakulty STU v Bratislave na viacdňové podujatie Your Knowledge, ktoré prináša spojenie teórie s praxou v stavebníctve. Podporu získal napríklad aj Študentský parlament elektrotechnikov a informatikov STU a Rada ubytovaných študentov študentského domova Mladosť na nákup spoločenských hier na organizovanie akcií na fakulte a internáte. Ďalším z podporených projektov je i študentské združenie IRŠ TLIS pri STU v Bratislave na vybavenie pre digitálnu zvukovú strižňu štúdia.